937 kcal, B: 45g, W: 92g, T: 51g

Składniki:

- jajka - 2 duże sztuki (140g)

- chleb żytni razowy - 3 kromki (120g)

- szynka wiejska - 2 plastry (20g)

- ser Gouda - 2 plastry (30g)

- pomidor - 2 średnie sztuki (260g)

- gruszka - 1 sztuka (120g)

- brzoskwinia UFO - 1 sztuka (80g)

- słonecznik - 1,5 łyżki (15g)

- orzechy włoskie - 1,5 łyżki (15g)

- masło klarowane - 1 łyżeczka (5g)

- masło - 1 łyżeczka (5g)

- ketchup - 1 łyżeczka (5g)

- chrzan

- zielona cebulka, bazylia

Sposób przygotowania:

Jajka rozbić w misce. Na patelni rozgrzać masło klarowane. Położyć 1 plaster szynki, gdy będzie trochę podsmażony, wlać na patelnie jajka. Smażyć, aż się zetną. 

Kromki posmarować cienko zwyczajnym masłem. Położyć na nich 1 plaster szynki i 2 plastry Goudy. Plastry sera posmarować ketchupem, a szynkę chrzanem. Dodać po plastrze pomidora posypanego zieloną cebulka i bazylią. 

Dodać do tego owoce oraz wymieszane orzechy ze słonecznikiem.

Smacznego ! :)